Precisionskörning och lång resa hem!!

Här kommer det sista blogginlägget från Danmark och Ia Johansson, där vi fått följa henne och hennes fina russ Fax och Joel på deras första internationella körtävling... smile 

2015-05-03

På söndagen var det dags för tävlingens sista dag. Kon körning stod på programmet. Det är väl en av de bättre grenarna för mig. Banan kändes rolig när jag gick den med lite klurigheter här och där. Koner liten på "skrå", lite förskjutna och med två kombinationer a-d samt en bro. Den innehöll även två portar som var smalare än de andra som låg på +20. Man startar i omvänd ordning efter resultatet, dvs den som ligger sist startar och den som leder sist. innebar att jag hade fem före mig.

Hästarna var fortfarande lika pigga efter alla dagar. Banan var rolig att köra, killarna tuffade på, tyvärr rev jag 15 d och efter 16 tappade jag bort mig för första ggn i min karriär o såg inte 17 utan fick ta en liten extra sväng till den. Typiskt men inget att hänga läpp för. Summan av vår första internationella tävling är att jag är jätte nöjd. Det som var sämre har jag koll på varför, vet vad jag ska tänka på till nästa tävling som blir på Flyinge 14-17 maj.

Då var det bara hemresan kvar...lastbilen är inte precis någon rally bil så det tar tid att åka. Vi kom iväg kl tre, tuffade på utan uppehåll upp till Osby där vi tog en timmes rast med tankning, mat till oss och ut och gick med hästarna så de fick sträcka på benen. Vi landade hemma på Vintergatas stallplan halv ett på natten. Vi var trötta som tusan men hästarna piggare. I morse var de jätte glada att få gå ut i hagen och brallade och rullade sig åt alla håll och kanter. Det var min första resa utomlands med hästarna, hoppas på fler!

Hej på Er!

//Ia

6 May 2015

Medlemskap i Östruss:

  • Möjlighet att visa ditt russ på utställning arrangerade av Svenska Russavelsföreningen eller någon av dess lokalföreningar. 
  • Du får tidningen Gotlandsruss som ges ut fyra gånger per år (Ingår 1 tidning per hushåll). 
  • Möjlighet att visa upp ditt/dina russ här på hemsidan.
  • Roliga aktiviteter för dig och ditt/dina russ.

Medlemsavgift: 300:- / år

Bankgiro: 5027-5635

Glöm ej att ange namn och adress vid inbetalning av medlemsavgift!  

/logga-bla-basen.jpg