Maratondax!!!

Tävling i Danmark fortskrider och här kommer ett blogginlägg från Ia om maraton-dagen smile

2015-05-02

Maratondax!!!

Idag var det alltså dags för maraton. Nu skulle äntligen mina pigga russ få göra av med lite av sin energi. Solen sken hela dagen äntligen. En toppendag för detta moment. Min groom o jag gick igenom hindren på morgonen och jag kände mig säker på vägarna. Vid elva spände vi för dom och begav oss bort till start A.

A sträckan var 6900 meter på fina vägar. Killarna var tok laddade och låg på. Härligt att vara kusk till dom. I mål och så tittade veterinären till dom och de var fräscha. Efter ca tio minuters vila startade vi B sträckan. Efter en dryg km var hinder ett. Där hade det inte torkat upp efter allt regn och det var jätte lerigt och uppkört. Hästarna var med på noterna och allt flöt på bra. Dock en liten miss av kusken efter sista porten så det blev ngt onödigt lång sträcka ut. Hinder två kom ganska snart efter ettan. Där var det också lerigt efter regnet. Det gick bra i det hindret med. Sedan var det en ganska lång uppförsbacke innan hinder tre. Det hindret
var torrt och kul att köra och allt flöt på. Sedan ner på samma runda igen innan vattnet. Där var jag mest fokuserad på att inte Fax skulle stanna till och tveka innan han gick i så strax innan vattnet påminde jag honom med lite drivning och inte var det någon tveksam Fax där, kusken var inte med och hann inte styra in i A porten uran fick lägga en volt. Tog önödig tid.

Efter hindret upp för samma backe innan hinder fem som flöt på bäst av alla. Härlig känsla!! Ner till hinder sex, vikingaskeppet. Flöt på bra där med och där hörde min kompis att funktionärerna tyckte jag körde väldigt mjukt o fint. Kul! Upp för backen för sista gången och in i hinder sju som avklarades lika bra. I mål var vi jätte nöjda. Dock hade Fax bitit sig i tungan och var lite blodig i munnen, pulsen på dom helt ok.

Joel taktade till stallet....efter att skrittat av dom fick dom en skön dusch. Ställde in dom och gick och tittade lite på de stora hästarna. Sedan gick vi ut och gick med dom i en timme. Väl inne på boxen igen fick de lite massage samt lite linement på benen.

I morgon är det precision. Tror jag startar bortåt elva....återkommer efter det!

Hej på er så länge!!!//Ia

3 May 2015

Medlemskap i Östruss:

  • Möjlighet att visa ditt russ på utställning arrangerade av Svenska Russavelsföreningen eller någon av dess lokalföreningar. 
  • Du får tidningen Gotlandsruss som ges ut fyra gånger per år (Ingår 1 tidning per hushåll). 
  • Möjlighet att visa upp ditt/dina russ här på hemsidan.
  • Roliga aktiviteter för dig och ditt/dina russ.

Medlemsavgift: 300:- / år

Bankgiro: 5027-5635

Glöm ej att ange namn och adress vid inbetalning av medlemsavgift!  

/logga-bla-basen.jpg